Jump to content


Make XP Faster than light


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Neon

Neon

    Karl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,728 posts
  • Country:Space

Posted 07 October 2005 - 04:52 PM

Make XP faster than light - By KW13 - check everything you disable, you may miss it

PLEASE DO NOT DO THIS IF YOU ARE NOT CONFIDENT YOU UNDERSTAND EVERYTHING!!!

Right-click the desktop and click ‘properties’
Then select the ‘desktop’ tab
At the bottom ‘click customise desktop’
Un-tick the ‘desktop clean-up wizard’
Click ‘OK’ and then select the ‘Screensaver’ tab
Select ‘None’ for the Screensaver
Then click ‘Power’ below the Screensaver options
Set ‘Turn off monitor’ to ‘Never’
Set ‘Turn off Hard Disks’ to ‘Never’
Make sure that ‘System Stand-by’ is set to ‘Never’
Then under the Power options go to the ‘Hibernate’ tab
Un-tick ‘Enable Hibernation’

Now Right-click the ‘Recycle Bin’ icon on the desktop
Then click ‘properties’
Drag the slide down to 3% or 4%
Click ‘Apply’ and then ‘OK’

Now Right-Click the ‘Taskbar’ and click ‘Properties’
Select the ‘Start-Menu’ Tab
Then click ‘Customise’ just under the small desktop screenshot
Change the number of Programs on the Start-Menu to zero
Then click ‘Clear List’
Then select the ‘Advanced’ tab
Un-tick ‘Highlight newly installed programs’
Also un-tick ‘List my most recently opened documents’
Apply these settings and close all open Windows

Now Right-click ‘My Computer’ and click ‘Properties’
Click the ‘Automatic Updates’ tab and un-tick it
Click the ‘Remote’ tab and un-tick ‘Remote Assistance’
Click the ‘System Restore’ tab and tick the box there
Then click the ‘Advanced’ tab and under ‘Performance’ click ‘Settings’
Un-tick the first ten boxes (these have names next to them)
Apply these settings and close all open Windows

Now click on the ‘Start-Menu’ and then click ‘Run’
Type ‘Services.msc’ and then click ‘OK’
Disable the following services:

•Automatic Updates (This blocks auto-updates, do you want to do this?)
•Background Intelligent Transfer Service
•Error Reporting Service
•Help And Support (Help and Support still works afterwards)
•Logical Disk Manager
•Messenger
•Remote Desktop Help Session Manager
•Remote Registry
•Routing and Remote Access
•Secondary Logon (Doesn’t stop anything important!)
•System Restore Service

#2 ShadowFox

ShadowFox

    High Priest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,969 posts
  • Location:Tempe, AZ
  • Interests:An abundance :P
  • Country:United States

Posted 07 October 2005 - 05:18 PM

heh it works guys Karl and I have been through it before and I tried it... it does make XP pretty fast :)

Edited by ShadowFox, 07 October 2005 - 06:20 PM.


#3 Linoman

Linoman

    Established Member

  • Sponsor
  • PipPipPipPipPip
  • 1,536 posts
  • Country:South Africa (Cape-Town)

Posted 07 October 2005 - 06:13 PM

Its an excellent guide and it works 100%. Trust me I've used it

#4 ShadowFox

ShadowFox

    High Priest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,969 posts
  • Location:Tempe, AZ
  • Interests:An abundance :P
  • Country:United States

Posted 07 October 2005 - 06:20 PM

Two Testimonies you gotta believe that people and we're cridible sources :)

#5 Neon

Neon

    Karl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,728 posts
  • Country:Space

Posted 07 October 2005 - 07:26 PM

Ha ha, thanks people, i just want you all to enjoy them computers like your guides helped me :)

#6 RedInferno

RedInferno

    Your mom

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,584 posts
  • Location:What's it to ya, bub?
  • Country:North America

Posted 07 October 2005 - 07:51 PM

thnx!!! Excellent job karl!

#7 clarky3429

clarky3429

    No I will not fix your computer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,712 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Country:Australia

Posted 07 October 2005 - 08:47 PM

nice tip!

#8 Neon

Neon

    Karl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,728 posts
  • Country:Space

Posted 07 October 2005 - 10:36 PM

Nice tip...TipSSSSSsssss :)

#9 RedInferno

RedInferno

    Your mom

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,584 posts
  • Location:What's it to ya, bub?
  • Country:North America

Posted 08 October 2005 - 12:38 AM

Nice tipSSSSSSSSS Karl!

#10 clarky3429

clarky3429

    No I will not fix your computer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,712 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Country:Australia

Posted 08 October 2005 - 02:34 AM

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

#11 ShadowFox

ShadowFox

    High Priest

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,969 posts
  • Location:Tempe, AZ
  • Interests:An abundance :P
  • Country:United States

Posted 08 October 2005 - 03:40 AM

is this the snake pit?

#12 clarky3429

clarky3429

    No I will not fix your computer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,712 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Country:Australia

Posted 08 October 2005 - 04:15 AM

lol, it could be SSSSSSS

#13 Visentinel

Visentinel

    Established Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 998 posts
  • Location:NSW Australia

Posted 08 October 2005 - 04:27 AM

are you sure about Routing and Remote Access ?

Without RAS you cant Dial up 56k or use RAS to connect Broadband over a Bridge Modem

#14 Neon

Neon

    Karl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,728 posts
  • Country:Space

Posted 08 October 2005 - 08:34 AM

Well Linoman is on 56k...i am on Broadband...i have used that when my machine was behind a router and a switch and a hub, worked perfectly...don't dare doubt me...get in the snake pit...

:(

#15 clarky3429

clarky3429

    No I will not fix your computer

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,712 posts
  • Location:Melbourne, Australia
  • Country:Australia

Posted 08 October 2005 - 09:53 AM

i wish i had a snake :(


WOOOOOO 5000TH POST!!!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users