Jump to content


Overclock


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#31 VROSA

VROSA

    Ghost Member

  • Global Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,043 posts
  • Location:Belo Horizonte - Minas Gerais - Brazil
  • Interests:Hardware, Software, Alphas and Betas, OS Mods, Windows 8.1, Windows 10, Linux, Games, Fun, Friends.
  • Country:Brazil

Posted 24 November 2006 - 02:51 PM

Finally i could get a decent overclock on my Athlon64. I had to change my old crap cpu cooler. I didnt get a excellent mark yet, but its OK for me.

My doubt is if i should use the 2nd config or the 1st one ? Is ~62 C safe for an Athlon64 ?

CPU model: Athlon64 3000+ (Venice)

Stock Speed: 1800 MHz (200 x 9)
DDR: 400 MHz (200 x 2)
HTT: 2000 MHz (1000 x 2)

1st config :D
OCed Speed(1): 2250 MHz (250 x 9)
DDR: 416 MHz (208 x 2) - Selected DDR333 in BIOS
HTT: 2000 MHz (1000 x 2) - Selected 4x in BIOS
Temp under load: 41 to 48 C (acceptable)

2nd config :unsure:
OCed Speed(1): 2400 MHz (267 x 9)
DDR: 443 MHz (221,5 x 2) - Selected DDR333 in BIOS
HTT: 2128 MHz (1064 x 2) - Selected 4x in BIOS
Temp under load: 55 to 62 C (a bit high)

Max CPU core frequency that worked: 282 MHz

_____________________________________________

#32 VROSA

VROSA

    Ghost Member

  • Global Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,043 posts
  • Location:Belo Horizonte - Minas Gerais - Brazil
  • Interests:Hardware, Software, Alphas and Betas, OS Mods, Windows 8.1, Windows 10, Linux, Games, Fun, Friends.
  • Country:Brazil

Posted 06 December 2007 - 01:47 AM

...old topics...

At stock vcore, FSB termination,MCH and ICH i got my E6320 stable @ 2.80 GHz.

Today i decided to go a bit beyond and got it stable (but a bit hot) @ ~ 3 GHz.
I had to set FSB_T @ 1.5 V, ICH @ 1.2 V, MCH @ 1.75 V and VCore @ 1.4125.

Attached File  E6320_P5W_3000MHz.jpg   268.57K   1 downloads

Vista CPU score went from 5,5 to 5,7; will now run 3DMark, maybe now i reach 10000 !

Attached File  e6320_3GHz_scores.jpg   53.47K   2 downloads



:likewinmandr2:

#33 TheBearLT

TheBearLT

    Established Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 781 posts
  • Country:Lithuania

Posted 06 December 2007 - 10:14 PM

View Postchriso_86, on Oct 24 2006, 05:04 AM, said:

Dang RJ!! You are amazing!! I wish I had an eighth of the knowledge you have on overclocking!!

Ask Google for - Overclocking CPU Step By Step Voltage Ram

and start Readin'.. thousands of great topics on how to, Still Overclocking is all about testing.. play with different options, test your results with Cpu Stress utilities..

#34 VROSA

VROSA

    Ghost Member

  • Global Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,043 posts
  • Location:Belo Horizonte - Minas Gerais - Brazil
  • Interests:Hardware, Software, Alphas and Betas, OS Mods, Windows 8.1, Windows 10, Linux, Games, Fun, Friends.
  • Country:Brazil

Posted 11 December 2007 - 06:12 AM

CPU: Q6600 @ 3,40 GHz (378 * 9 ; 45 - 50 on load ; 26 - 33 idle)
GPU: 8800GTS @ 650 / 1800 MHz (70 - 80 on load ; ~60 idle)
DDR2: 946 MHz (5-5-5-17)
Vcore: 1.3500 V
FSBT: 1,40 V
MCH: 1,65 V
ICH: 1,20 V
3DMark06: 11074

Attached File  cpuz_q6600_3400.jpg   44.64K   3 downloads

:RJsPC:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users